vrijdag 27 januari 2012

100 x Hollands Kookboek

Vandaag start ik met het samenstellen van de top 100 meest gegeten gerechten in Nederland. De afgelopen drie maanden heb ik via het twitteraccount (www.twitter.com/100xhollands) en een facebookpagina (www.facebook.com/100xhollands) meer dan 3000 reacties gekregen van volgers die mij dagelijks lieten weten wat ze die dag 's avonds gingen eten. Een geweldige bron van informatie die een zeer goed beeld geeft van wat er gegeten wordt in Nederland.
Grappig is dat de gerechten allemaal zeer herkenbaar zijn. Vanzelfsprekend zitten er een aantal exotische verassingen tussen maar de meeste gerechten komen echt overeen met wat ik ook graag kook thuis.
Het is duidelijk dat Nederland zich nog duidelijk in het carnivoren stadium bevind. Er zal nog wel wat vis in de top 100 komen maar wel ergens achterin.

Graag wil ik alle volgers van facebook en twitter uitnodigen om mee te helpen in het laatste stadium van het boek: het schrijven van de recepten en het testen er van. Vanzelfsprekend schrijf ik uiteindelijk zelf de recepten en zal ik ook het nodige testwerk doen maar ik ben gewoon erg benieuwd naar hoe iedereen zijn eigen tips en trucs heeft voor het maken van bijvoorbeeld een gehaktbal of een runderstoofpot. 

Bij deze nodig ik dus alle lezers uit hun recept te geven voor een gehaktbal of runderstoofpot

Wordt vervolgd. Groeten, Eke