donderdag 16 februari 2012

Kaasfondue x 3

Al jaren stoppen wij kaasfondue in een potje. Veel mensen weten hiervan. Onze klassieker is een fondue op basis van de boerenbelegen kaas van Jaap Schep uit Bergambacht. Deze kaas van Jaap werd in 2010 verkozen tot beste boerenbelegen van Nederland. Een lekkere krachtige kaas waar we de Nederlandse roodschimmelkaas Doruvael aan toevoegen om tot een pittige en karaktervolle fondue te komen.

Daarnaast hebben we nu nog 2 fondues ontwikkeld. Ten eerste de Even Gelegen fondue. Landgoed Marienwaerdt maakt een heerlijke biologische jong belegen kaas en noemt deze Even Gelegen. Een populaire kaas bij ons in de winkel en dus reden te meer om hier een mooie fondue van te maken. Omdat het een jong belegen kaas betreft, zijn we op zoek gegaan een milde fondue te creeeren. We hebben naar verhouding minder wijn gebruikt, minder knoflook en relatief wat meer kaas. Resultaat is een heerlijke zachte fondue waarmee je ook je kinderen erg blij kan maken. Overigens is de wijn in deze fondue ook biologisch.

Dan tot slot, voor de liefhebber van Alpenkazen, hebben we een fondue ontwikkeld op basis van Franse Comte. Hier hebben we de wat pittiger Zwitserse Tilsitter toegevoegd, relatief wat meer knoflook, hebben we de wijn minder lang doorgekookt en hebben we op het eind wat Kirsch toegevoegd. Resultaat is een krachtige fondue met de karakteristieke smaak van de gebruikte Alpenkazen.

Wij zijn helemaal blij met onze 3 verschillende kaasfondues. Ze staan in onze winkel in de koeling bij de huisgemaakte soepen en stoofpotten, waarover we de volgende keer wat meer vertellen.