zaterdag 6 oktober 2012

Goed belegd broodje


Een goed belegd broodje begint bij voorkeur met een lekker stukje vlees. Daarom hebben we talrijke lekkere vlees en worstspecialiteiten. Hierbij richten wij ons vooral op mooie Nederlandse streekproducten, die bij voorkeur van scharrel- of biologisch vlees wordt gemaakt. Onze winkel is gevestigd in Amsterdam en kan natuurlijk niet zonder dé gerookte ossenworst. Deze worst is gemaakt van gerijpt rundvlees en op smaak gebracht met foelie en salie. Iets verder van huis halen wij de grottenham uit Limburg. 

Deze rauwe ham wordt minimaal twaalf maanden aan de lucht gedroogd om optimaal te kunnen rijpen. Het laatste gedeelte van zijn rijpingsperiode brengt de ham in de Geulhemergrot in Limburg door, waar speciale rijpschimmels voor de karakteristieke smaak van de grottenham zorgen. Zelf kunnen we er ook wat van. Onze pastrami bijvoorbeeld, deze pekelen we helemaal zelf in een mengsel van zout en specerijen voor een periode van vier weken. Vervolgens roken we deze, net als onze rosbief, om zo een nog meer uitgesproken smaak te krijgen. Ook de gekookte plaatham die wij verkopen, maken we zelf ambachtelijk van het bijzondere Berkshire varken. Tot slot hebben wij ook huisgemaakte paté in ons assortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten