Een goed belegd broodje begint bij voorkeur met een lekker
stukje vlees. Daarom hebben we talrijke lekkere vlees en worstspecialiteiten.
Hierbij richten wij ons vooral op mooie Nederlandse streekproducten, die bij
voorkeur van scharrel- of biologisch vlees wordt gemaakt. Onze winkel is
gevestigd in Amsterdam en kan natuurlijk niet zonder dé gerookte ossenworst.
Deze worst is gemaakt van gerijpt rundvlees en op smaak gebracht met foelie en
salie. Iets verder van huis halen wij de grottenham uit Limburg.
Deze rauwe ham
wordt minimaal twaalf maanden aan de lucht gedroogd om optimaal te kunnen
rijpen. Het laatste gedeelte van zijn rijpingsperiode brengt de ham in de
Geulhemergrot in Limburg door, waar speciale rijpschimmels voor de
karakteristieke smaak van de grottenham zorgen. Zelf kunnen we er ook wat van.
Onze pastrami bijvoorbeeld, deze pekelen we helemaal zelf in een mengsel van
zout en specerijen voor een periode van vier weken. Vervolgens roken we deze,
net als onze rosbief, om zo een nog meer uitgesproken smaak te krijgen. Ook de
gekookte plaatham die wij verkopen, maken we zelf ambachtelijk van het
bijzondere Berkshire varken. Tot slot hebben wij ook huisgemaakte paté in ons
assortiment.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten